Hout prints

Populaire thema's

   
 
 • Populair
 • Nieuw

Weetjes over onze hout prints

Elk van onze prints op hout is uniek: dankzij de individuele, natuurlijke houtnerf en de keuze voor je favoriete motief voor jouw print op hout ontstaan er een eenmalig kunstwerk. De aangename uitstraling van het materiaal gaat bij de milieuvriendelijke productie van de prints niet verloren, zodat je met onze kunst op hout natuurlijke accenten kunt plaatsen. Hiervoor hoeft je thuis er niet uit te zien zoals in een Scandinavische meubelcatalogus! De artistieke natuurlijkheid van onze houten prints komen ook uitstekend tot hun recht in een landelijke-, vintage- of mid-century modern-stijl!De lichte, natuurlijke textuur zorgt ervoor dat de platen van berkenhout ideaal te bedrukken zijn. Dankzij het gebruik van gecertificeerde UV-inkt ontstaat er een licht, mat oppervlak, dat zeer kleurvast, robuust en onderhoudsarm is. Omdat het gelamineerde hout zorgvuldig verlijmd werd, overtuigen onze houtdrukken met een lange levensduur.

Onze houten prints zijn in het bijzonder geschikt voor ruimtes binnenshuis, zoals de keuken, de slaapkamer of de woonkamer. Met ons print-on-demand proces is de productie van de prints op hout bovendien een proces waarbij het milieu ontzien wordt.

Druk op 9 mm-fineerplaat Druk op
9 mm-fineerplaat
Natuurlijke houtnerf Natuurlijke
houtnerf
Zeer licht en stabiel Zeer licht
en stabiel
Gereed om op te hangen Gereed
om op te hangen

Houten kunstdrukken

Als je geïnteresseerd bent in een kunstdruk op hout, vind je in ons assortiment een breed aanbod aan mogelijkheden. De kunstwerken van Paul Klee en Gustav Klimt of de houtsnedes in kleur van Katsushika Hokusai behoren tot de populairste motieven. Als hout print zien ze er extra charmant uit. Zoek in ons portfolio naar je favoriete kunstwerk als hout print – van landschapsschilderijen en markante foto’s tot opvallende illustraties en graphics.

Hier zorgt niet alleen het kunstwerk ervoor dat de muurdecoratie een echte blikvanger is: dankzij de natuurlijke houtnerf is geen enkele hout print gelijk. Wij hechten veel waarde aan een milieuvriendelijke productie en gebruiken echt hout en kleurechte UV-inkt, zodat je lang van je hout print kunt genieten.

Eén van onze medewerkers beveelt onze hout prints aan

Houtdrukken geven de inrichting een warme sfeer waar je je goed voelt.

Divina – Posterlounge-team

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Hout uit duurzame bosbouw Hout uit duurzame bosbouw
Print-on-demand Print-on-demand

Natuurlijke motieven komen optimaal tot hun recht op onze hoogwaardige houten platen. Denk hierbij bijvoorbeeld aanstranden en kusten en florale motieven zoals paardenbloemen of andere bloemen. Populaire thema’s zijn ook mandala’s, spreuken en citaten en diermotieven zoals herten.

Als een alternatief voor hout prints geven canvas prints je thuis een exclusieve museale sfeer. Dankzij de druk op een hoogwaardig katoenweefsel beschikt het kunstwerk over de uitstraling van een schilderij – alsof je in het museum het origineel bewondert!

Productieruimtes – Posterlounge

Handmade by Posterlounge

Van de productie en de druk tot het inlijsten: onze kunstwerken worden uitsluitend gefabriceerd en verwerkt in Duitsland. Omdat we alle producten in onze eigen kunstdrukkerij drukken, kunnen wij onze hoge kwaliteitseisen zelf realiseren. Regelmatige kwaliteitscontroles, korte wegen naar de kunstenaars en het persoonlijke contact met onze klanten hebben in ons familiebedrijf prioriteit.

Ben je op zoek naar iets bepaalds?

Vaak gestelde vragen over hout prints


Vaak gestelde vragen over hout prints

 1. Wat is een hout print?
 2. Voordelen
 3. Gewicht
 4. Drukprocessen
 5. Bijzonderheden
 6. Geschikte motieven
 7. Uit een stuk of meerdere delen
 8. Houtsoort
 9. Houtnerf
 10. Toepassingsmogelijkheid
 11. Houdbaarheid
 12. Kamers
 13. Correct ophangen
 14. Duurzaamheid
 15. Onderhoud
 16. Hout print kromgetrokken

Onze hout prints bestaan uit exclusieve houten panelen van gelaagd berkenhout, die in een direct drukproces met onze motieven worden bedrukt. De prints beschikken zo over een licht, glad en gelijkmatig oppervlak, dat bijzonder robuust en onderhoudsarm is.

Hout print detail
Achterkant van een hout print

Onze hout prints worden milieuvriendelijk geproduceerd. Ons gelaagde berkenhout stamt uit gecertificeerde bronnen. De materialen worden uitsluitend verwerkt op onze vestiging in Duitsland. De natuurlijke uitstraling van de houtdrukken staat hierbij centraal. We zien bij de productie dan ook af van kunststoffen.

Dankzij de oorspronkelijke houtnerf is elke hout print uniek. Het gelaagde berkenhout is zorgvuldig verlijmd. Deze lagen geven de rand van de houten prints een bijzondere uitstraling. In de achterkant is een wandbevestiging gefreesd, waarmee de muurdecoratie heel eenvoudig kan worden opgehangen.

De hout prints bestaan uit een 9 mm dikke multiplexplaat. Een hout print met een formaat van 100 × 100 cm weegt dus ca. 6 kg.

Onze prints op hout worden met gecertificeerde UV-inkten digitaal bedrukt en zijn lichtbestendig. Het robuuste materiaal is onderhoudsarm, kan gemakkelijk met een doekje worden afgenomen en gaat lang mee.

Print op hout in detail 1
Print op hout in detail 2

Dankzij de karakteristieke houtnerf zijn de hout prints zo bijzonder. Deze eigenschap maakt elk kunstwerk eenmalig. Onze hout prints zijn met de natuur verbonden. We letten erop dat het gelaagde berkenhout afkomstig is uit duurzame bosbouw. Zodra het kunstwerk is gearriveerd, kan je het direct met behulp van de uitsparing aan de achterzijde aan de wand aanbrengen.

In principe kan elk motief uit onze online shop op hout worden gedrukt. Een aanrader zijn motieven met veel wit, omdat hier de individuele houtnerf het best tot zijn recht komt. Ook prints met typografische elementen, grote vlakken of natuurmotieven doen het goed als kunstwerk op hout. Kleinschalige motieven, sterk gedetailleerde foto’s en zeer kleurrijke illustraties of graphics zijn minder geschikt om op hout af te drukken.

Hout print met typografie
Moderne hout print in de woonkamer

Onze kunst op hout bestaat uit één stuk, want het motief wordt doorlopend en over het complete houtoppervlak gedrukt. Als de keuze op een van onze producten gevallen is, ontvang je een complete hout print, die je met het geïntegreerde ophangsysteem direct aan de wand kunt bevestigen.

Onze houten prints bestaan uit exclusief gelaagd berkenhout. Voor de productie gebruiken wij houtgrondstoffen die geproduceerd zijn volgens de principes van duurzame bosbouw. De afzonderlijke lagen worden met fenolharslijm aan elkaar gelijmd.

De unieke, natuurlijke houtnerf maakt deze producten zo bijzonder. Het zijn lichte nerven, soms ook kleinere scheurtjes en knoesten, die onze houten prints een heel eigen karakter geven.

Houtnerf detail 1
Houtnerf detail 2

Houten prints zijn slechts onder voorbehoud geschikt voor natte ruimtes: omdat het hout ‘werkt’, kunnen de prints bij een hoge luchtvochtigheid uitzetten of kromtrekken. Deze wanddecoratie is het meest geschikt voor de woon-, kinder- en slaapkamer of gang. Hang een hout print alleen op in de badkamer, het gastentoilet of de keuken wanneer de ruimte over een goede ventilatie beschikt. In welke kamer het houten kunstwerk ook hangt, voor de reiniging van het robuuste oppervlak kun je altijd een vochtige doek gebruiken.

De kleuren die wij voor de druk van onze hout prints gebruiken, gaan zeer lang mee. Door het directe UV-drukproces en de intensieve kleurtoepassing behouden onze drukken jarenlang hun kleurintensiteit. In binnenruimtes bedraagt de levensduur van de prints maximaal tien jaar.

Hout prints zijn ideaal voor binnenruimtes zoals de woon-, eet- en slaapkamer. Ook de kinderkamer of de gang is een goede keuze. Als je voor een goede ventilatie zorgt, kunnen de houten prints ook in de keuken of de badkamer worden opgehangen.

Bij de productie wordt er aan de achterkant een uitsparing (resp. een oogje) ingefreesd om de print op hout aan de wand te bevestigen. Zo hang je de hout print op:

 • Houd de hout print op de gewenste positie voor de muur en markeer deze positie met een potlood.
 • Meet de afstand van de bovenrand tot het oogje op de achterkant en breng de maten over op de muur. Breng hier een nagel of schroef in de muur aan.
 • Na het ophangen moet de print misschien nog worden uitgelijnd – dat was alles!
Hout prints ophangen 1
Hout prints ophangen 2

Bij de keuze van het hout besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit en de herkomst van de grondstof, zodat de wanddecoratie voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen. Onze leveranciers leveren uitsluitend gelaagd berkenhout uit ecologische en duurzame bosbouw.

Onze houten prints zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en kunnen simpelweg met een pluisvrije doek worden afgenomen. Zorg er echter voor dat je de hout prints niet ophangt aan wanden met direct zonlicht of in ruimtes met een te hoge vochtigheidsgraad, zodat de wanddecoratie lang hun vorm behouden. Eventuele vervormingen zijn vaak het gevolg van te hoge temperaturen of een te hoge luchtvochtigheid en verdwijnen weer als het ruimteklimaat verandert.

Veranderingen in het ruimteklimaat kunnen vervormingen veroorzaken. Invloeden zoals een te hoge luchtvochtigheid, te hoge temperaturen of constant zonlicht kunnen het hout beïnvloeden.

Onze tip: Licht vervormde houten prints of uitstekende hoeken kun je met een klein spijkertje vastzetten. Hamer hiervoor de nagel aan de zijkant van de rand van het schilderij in de muur.

Wanneer de houten print sterk vervormd is, kun je het product reclameren en kan het worden omgeruild. Controleer echter eerst het ruimteklimaat!