Posters

Doorzoek ons geweldige assortiment posters en affiches en ontdek de ideale wanddecoratie voor elke ruimte. Van klassieke kunstwerken tot moderne illustraties: hier vind je alles, wat het hart van interieur-liefhebbers sneller laat kloppen. Maak een keuze uit verschillende afmetingen, stijlen en formaten en maak je nieuwe favoriete wanddecoratie compleet met een door ons vervaardigde lijst. Leer nu ons veelzijdige aanbod aan motieven kennen!

Populaire thema's

   
 
 • Populair
 • Nieuw

Klantenbeoordelingen


Weetjes over onze posters in premiumkwaliteit

Voor onze posters gebruiken wij speciaal premium posterpapier, dat in het bijzonder voor de digitale druktechnologieën ontwikkeld werd, waarmee we in onze eigen drukkerij werken. Om jouw lievelingsposter zo duurzaam mogelijk te maken, maken we gebruik van gecertificeerde inkten, die geen oplosmiddelen bevatten, UV-resistent zijn én door hun briljante en langdurige kleurvastheid opvallen. De zijdeglanzende oppervlakte van onze posters legt de focus helemaal op de schitterende kleuren van onze motieven. Dankzij onze hoogwaardige drukmaterialen en de tastbare verflaag stralen onze posters in galerij-kwaliteit.Bij ons vind je jouw nieuwe favoriete poster! Kies uit kleurrijke motieven of zwart-witte ontwerpen. Prefereer jij mini-prints of extra grote posters? Met of zonder lijst? Ga voor de posters die het beste bij jou en jouw woonomgeving passen!

Druk op premium papier (250 g/m²) Druk op premium papier
(250 g/m²)
Schitterende kleuren en bescherming tegen UV-straling Schitterende kleuren
en bescherming tegen UV-straling
Edele uitstraling door 3 mm witte rand Edele uitstraling door
3 mm witte rand
Verschillende lijsten beschikbaar Verschillende
lijsten beschikbaar

Van Monet tot Klimt: posters voor een stijlvolle ambiance

In onze winkel vind je een verscheidenheid aan motieven van de oude meesters en andere beroemde kunstenaars die tot de belangrijkste ter wereld behoren. Da Vinci’s “Mona Lisa”, Monets “Waterlelies” of van Goghs “Zonnebloemen” – onze luxe posterprints zijn een voordelige manier om de kunstwerken van jouw favoriete kunstenaar een plek op jouw muur te geven.

Met het hoogwaardige papier dat we gebruiken én onze digitale druktechnologieën brengen we de werken van de meest bekende kunstenaars als poster voor jou tot leven. Je wilt accenten zetten bij jou thuis? Kies dan voor jou favoriete kunstwerk en haal het als ingelijste poster naar huis. In onze lijstenmanufactuur produceren wij jouw lijst pasklaar voor jouw poster.

Handmade by Posterlounge Handmade by Posterlounge
Milieuvriendelijke inkt Milieuvriendelijke inkt
Print On Demand Print On Demand

Onze posters zijn ideaal voor de kinderkamer, omdat je ze snel en gemakkelijk kan ophangen, met kleurrijke pinnen, posterstrips of gekleurde washi-tape. Posters kunnen heel snel aan de muur en zodra ze niet meer in de smaak vallen, kunnen ze ook weer heel snel eraf. Je hebt met onze posters dus een makkelijke weg gevonden om de kamer samen met de smaak van je kleintje te laten groeien. Interesses, dromen en hobby’s veranderen op jonge leeftijd nog heel snel, dan wil je dus de hele inrichting van een kamer liever niet vast op een thema of onderwerp richten. Bekijk ons uitgebreid assortiment en vind de nieuwe lievelingsposters van je kind!

Je bent op zoek naar mooie kindgerichte plaatjes en wil toch liever een ander materiaal uitproberen? Een geschikt alternatief voor posters zijn onze PVC prints voor de kinderkamer. Die zijn licht, stabiel en kunnen makkelijk afgeveegd worden, in samenhang met vieze kinderhandjes is dat wel een belangrijke punt! Met hun licht glanzende oppervlakte zijn onze PVC prints een schitterende blikvang in elke kinderkamer.

Eén van onze medewerkers beveelt onze posters aan

Even een plekje aan de muur zoeken en poster vastplakken – zo makkelijk fleur je je muur op!

Lisa – Posterlounge-team

Ingelijste posters – chique en hoogwaardig

Bij ons heb je de mogelijkheid om ingelijste posters te bestellen, want, ook al is het mooi hoe gemakkelijk posters zonder schroeven en gaten op de muur kunnen, sommige posters krijgen door een lijst pas een bijzonder indrukwekkende uitstraling. Ingelijste posters zetten meer accenten, omdat de lijst het motief een bepaalde kracht bijzet. Geef je thuis een galerijachtige uitstraling en ga voor een kunstreproductie naar keuze met een van onze hoogwaardige massief houten of aluminium lijsten.

Zodra je je favoriete postermotief gevonden hebt, heb je de mogelijkheid om een passende lijst te kiezen. Nadat je poster gedrukt is, lijsten wij het in onze lijstenmanufactuur ter plekke in. Wij plaatsen jou posterprint in de lijst, die je passend bij je interieur, uit verschillende kleuren kan kiezen. Omdat we onze focus leggen op kwaliteit, maken we gebruik van hoogwaardig massief hout en aluminium. De voorkant bestaat uit ontspiegeld acrylglas dat beveiligd is tegen breken. Bestel een van onze ingelijste kunstreproducties en maak jouw muur museumwaardig!

Productieruimtes – Posterlounge

Posterlove by Posterlounge

Wij houden van kunst – daarom stellen we hoge eisen aan de kwaliteit van onze posters en prints. Met onze eigen kunstdrukkerij lukt het om aan de eisen die we aan onszelf stellen te voldoen, met oog op hoogwaardige materialen en hulpbronnenefficiënte bedrukking pas op aanvraag. Met onze handgemaakte lijsten ronden wij de uitstraling van je favoriete poster helemaal af. Binnen enkele dagen is je lievelingsplaatje klaar voor verzending naar jouw tehuis.

Ben je op zoek naar iets bepaalds?

Vaak gestelde vragen over posters


Vaak gestelde vragen over posters

 1. Wat is een poster?
 2. Voordelen
 3. Eigenschappen
 4. Rand
 5. Afwijkende rand
 6. Formaatkeuze
 7. Afwijkende formaten
 8. Montage
 9. Lijsten
 10. Voorkant van de lijst
 11. Montage van de lijst
 12. Positionering
 13. Verpakking
 14. Levertijden
 15. Copyright bedrukking
 16. Houdbaarheid
 17. Vormgeving
 18. Lijstenfitting
 19. Golvende poster

Een poster is een op papier gedrukte afbeelding, waarmee je uitstekend muren of andere oppervlaktes kunt verfraaien. Oorspronkelijk staat het begrip poster voor grote, decoratieve prints die, meestal zonder lijst, op de muur geplaatst worden. Bij ons daarentegen kan je posters in verschillende groottes en formaten, passend bij jouw muur, vinden.

Voor de bedrukking van onze posters maken we gebruik van hoogwaardig premium papier in kunstdrukkwaliteit.

Eén van de grootste voordelen van onze posters is natuurlijk de uitstekende prijs-prestatieverhouding: bij onze posters kan je voor een lage prijs wanddecoratie in galerij-kwaliteit verwachten. Vanwege de door ons gebruikte digitaaldruk op premium posterpapier ontstaat een licht voelbaar verhoogd printresultaat, die heel lang houdbaar is. De kleuren van onze posters zullen hun helderheid niet verliezen met de jaren.

Onze posters worden bedrukt met een luxe witte rand eromheen, die elke afbeelding extra laat schitteren. Daarnaast zorgt de 3 mm dikke witte rand ervoor dat de motieven nog steeds volledig zichtbaar zijn, zelfs als je ze in een in de handel verkrijgbare lijst plaatst. Tot slot is een van de grootste voordelen van een poster dat hij niet alleen gemakkelijk op te hangen is, maar ook heel gemakkelijk te vervangen, zodat je in een handomdraai de hele aanblik van jouw muur kunt veranderen.

Wij drukken alle motieven in galerij-kwaliteit op 250 g/m² dik premium papier. De oppervlakte van het papier glanst lichtjes en heeft in combinatie met de voelbaar verhoogde bedrukking een luxe uitstraling. Dankzij de hoogwaardige UV-inkten van Canon kunnen wij garanderen dat onze posters langdurig houdbaar en kleurvast zijn.

Premium papier
Poster gedrukt met UV-inkt

Wij drukken onze posters altijd met een 3 mm brede rand die deel uitmaakt van het gekozen formaat. Om een voorbeeld te noemen: als je een poster met de afmeting 50 × 70 cm kiest, dan zal het motief zelf vanwege de witte rand slechts 49,4 × 69,4 cm groot zijn, omdat de witte rand aan elke kant 3 mm uitmaakt.

Als je ervoor kiest om de poster zonder lijst op te hangen, zorgt de witte rand voor een hoogwaardige uitstraling, omdat het motief zelf door middel van de witte rand benadrukt wordt. Kies je voor een ingelijste poster, worden onderdelen van het motief normaliter door de lijst bedekt. De witte rand vermijdt dus dat onderdelen van het motief door de lijst afgeknipt worden.

Kunstreproductie met 3 mm brede rand
Ingelijste poster

Nee, al onze posters hebben een 3 mm brede witte rand.

Als je liever geen witte rand wilt zien, raden we aan om gebruik te maken van een lijst. Die bedekt namelijk normaliter de witte rand. Tijdens het bestellen in onze online shop heb je de mogelijkheid om een massief houten of aluminium lijst te bestellen, die in onze lijstenmanufactuur gebouwd en inclusieve ophanging verzonden wordt. Als je meer witruimte leuker vindt om jouw lievelingsmotief in scène te zetten, is een passe-partout natuurlijk altijd een handige en mooie oplossing.

Wij raden aan om het plekje muur, dat je voor je nieuwe wanddecoratie uitverkoren hebt, van tevoren af te meten. Dit zijn de volgende stappen in onze online shop:

 • Kies jouw lievelingsmotief.
 • Kies poster als materiaal.
 • Kies de gewenste maat.

Voor het geval dat je al een lijst thuis hebt, heeft die vast de juiste afmeting die je in onze online shop moet kiezen – naast mini- en extra grote formaten hebben we een groot assortiment aan standaardmaten die vast bij je lijst passen. Optioneel kan je in onze online shop ook een posterlijst kiezen die bij jouw motief past. Onze productiemedewerkers bouwen de lijst speciaal voor jouw poster!

Nee, wij bedrukken onze posters alleen in de maten, die je in onze online shop kunt kiezen. Afhankelijk van het motief en het format heb je in onze online shop een reuze keuze uit verschillende maten – we hebben vierkante prints (vanaf 13 × 13 cm), gebruikelijke maten (bijv. 50 × 70 cm of 60 × 80 cm) tot aan extra grote maten posters (bijv. 100 × 150 cm).

Onze maten posters passen bij de meeste conventionele maten lijsten. Alternatief heb je de mogelijkheid om in onze online shop een passende lijst te bestellen. Als je gebruik wilt maken van een lijst die van standaardformaten afwijkt, dan kan je een poster in een kleiner formaat bestellen en deze voorzien van een passe-partout.

Ideaal zijn bevestigingsmaterialen die plakken en toch makkelijk weer te verwijderen zijn zonder de poster te beschadigen. In plaats van spijkers, speldnaalden of plakband raden wij je aan om voor de bevestiging van je poster aan muren of deuren gebruik te maken van of posterstrips of plakgum. Kleurrijk washi-tape kan je poster nog een iets andere uitstraling geven.

Achterkant van een poster met poster strips
Bevestigingsmogelijkheden voor de posters

Als je jouw poster een luxe uitstraling wilt geven, hang hem dan in een lijst op. In onze online shop kan je massief houten en aluminium lijsten kiezen, die je meteen samen met je poster kunt bestellen. In plaats van aan de muur kan je ingelijste posters ook heel anders in scène zetten, bijvoorbeeld door ze op schappen, posterplanken of andere meubels neer te zetten.

Poster met lijst in de kleur naturel
Poster met witte massief houten lijst

Ja, voor een grote deel van onze posterformaten vind je in onze online shop de juiste lijst. Kies op de productpagina simpelweg voor je favoriete lijst! Onze hoogwaardige lijsten zijn gemaakt van massief hout of aluminium, de voorkant bestaat uit ontspiegeld acrylglas en de achterkant uit een vezelplaat (MDF).

Onze lijsten worden in onze inpandige lijsten-manufactuur in uitstekende kwaliteit gebouwd en de posters worden aansluitend met de hand ingelijst. Je ontvangt je poster ingelijst, inclusieve ophanging aan de achterkant.

Voorkant van een ingelijste poster
Achterkant van een ingelijste poster

Wij verzenden jouw ingelijste poster ophangklaar. Dat betekent voor jou dat de poster tussen een voorkant van acrylglas en een achterkant geplaatst is. Zodra je de poster uit de verpakking gehaald hebt, kan je hem aan de muur hangen.

Ter bescherming van de voorkant gebruiken wij ontspiegeld kunstglas, op die manier ontstaan geen storende reflecties die van het motief afleiden. Kunstglas voorkomt glasbreuk en is makkelijk te onderhouden, stof en vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek. De achterkant bestaat uit een stabiele vezelplaat (MDF) waarop een ophanging geplaatst is. Daarnaast gebruiken we voor ingelijste posters in formaten vanaf 50 × 50 cm een stofbeschermende laag plakband.

Bij ons ontvang je alle posters, die je met lijst besteld ophangklaar. Dat betekent dat je jouw poster al ingelijst in ontvangst neemt en deze meteen aan de muur kunt hangen met behulp van onze wandbevestigingen aan de achterkant. Onze posterlijsten bevatten een ontspiegelde kunstglazen ruit aan de voorkant en een vezelplaat aan de achterkant, vanaf 50 × 50 cm komen ze met een laag plakband ter bescherming voor stof.

Met onze posters heb je de mogelijkheid om je muren op een stijlvolle manier te verfraaien. Posters hang je het beste binnenshuis op in bijvoorbeeld in woonkamers, slaapkamers of kinderkamers. Om duurzaamheid te waarborgen, hang je de posters het beste in droge omgevingen op, waar niet constant en direct de zon op schijnt.

Wij letten bij de bedrukking van onze posters, onafhankelijk van de plek waar ze uiteindelijk terecht komen, erop dat ze zo lang mogelijk kleurvast schijnen. Om dat te waarborgen bedrukken we hoogwaardig posterpapier, dat vooral geschikt is voor kunstdrukken en fotografieën. Door gecertificeerde UV-inkten te gebruiken, creëren wij een kleurecht, robuust en duurzaam drukresultaat.

De manier waarop we jouw poster verzenden, is afhankelijk van de maat van de poster. Kleine maten tot aan 30 × 40 cm verpakken wij in stabiele verzendenveloppen. Alle posters die groter zijn, verzenden wij opgerold in een verzendkoker. In ieder geval zullen wij je poster nooit vouwen of kreuken, wij willen immers dat je prints net vers van de pers en niet verfrommeld bij je terecht komen.

Kartonnen verzendenvelop
Kartonnen verzendkoker

Wij bedrukken elke print pas op aanvraag, wat betekend dat we met de bedrukking pas beginnen zodra je bestelling binnenkomt. Een poster zal normaliter binnen een tot twee werkdagen klaar zijn voor verzending. De vermoedelijke levertijd kan je op de productpagina of in de winkelwagen inzien.

Op elke print die je bij Posterlounge kunt bestellen is voorzien van de naam van de artiest of auteur van de bestelde afbeelding. Op die manier heb je altijd de gelegenheid om te weten te komen van wie het werk is en uw vrienden en kennissen erover te vertellen.

Bij Posterlounge kan je niet alleen klassieke kunstwerken van Monet, Klimt en Co. bestellen, maar ook hedendaagse werken op het gebied van fotografie, schilderij en illustratie. Wij zijn heel trots erop een platvorm voor hedendaagse kunstenaars en fotografen te kunnen bieden. Daarom en niet alleen om auteursrechtelijke redenen vinden wij het belangrijk das onze prints de naam van de maker tonen, die verantwoordelijk is voor het kunstwerk.

Naam van de kunstenaar op de print

Onze posters zullen hun schitterende kleuren jarenlang houden en zijn, dankzij onze UV-inkten, beschermd tegen vervagen. Als je je posters binnenshuis ophangt en een plekje zoekt waar het beschermd is tegen constante directe zonnestraling, dan zullen onze posters meerdere jaren een lust voor het oog zijn.

Gallery walls kunnen op heel verschillende manieren opgebouwd zijn, je kunt ze een homogene en op elkaar aansluitende uitstraling geven of er juist voor kiezen om contrasten en tegenstrijdigheden in een gallery wall te verwerken. Door kleine en grote maten met elkaar te combineren, heb je de mogelijkheid om door middel van een stijlvol arrangement op heel verschillende manieren een blikvang aan je muur te creëren, die bij jou past.

Gallery wall met posters van Posterlounge
Gallery wall met zwart-witte posters van Posterlounge

Als je van plan bent om een gallery wall te maken, is het vooral van belang om van tevoren over zowel maten als ook de passende motieven na te denken. Voor de juiste motiefkeuze, kan in onze online shop op zoek gaan naar zowel klassieke als ook hedendaagse schilderijen, fotografieën of illustraties. Onze verschillende categorieën, thema’s, filters en onze zoekfunctie geven jou de mogelijkheid het juiste motief voor je gallery wall te ontdekken.

De juiste maat van de prints is afhankelijk van de ruimte die die voor je gallery wall ter beschikking staat. De muur boven de bank in de woonkamer biedt bijvoorbeeld ruimte voor een heel uitbundig arrangement terwijl vier gecombineerde kleine printjes in de sowieso al rommelige kinderkamer vast voldoende zijn. De keuze van de maat kan heel bepalend voor het effect zijn dat je gallery wall op de kijker heeft. Meerdere gelijk grote prints kunnen bijvoorbeeld een heel harmonieuze uitstraling hebben, terwijl een combinatie van verschillende formaten naast elkaar een creatieve chaos teweegbrengt. Het gebruik van lijsten tilt de gallery wall trouwens qua uitstraling naar een hoger niveau.

Ja, voor een grote deel zijn onze posterformaten gericht op de formaten van gebruikelijke posterlijsten. Zorg wel dat je tijdens de bestelling goed naar het gekozen formaat kijkt en vergelijkt met je lijst.

Als je van plan bent om de posters zelf in te lijsten, raden we aan om, indien nodig, een extra vel papier te gebruiken om de achterkant te vullen. Op die manier verhoog je de druk in de lijst tussen de voor- en achterkant en je vermijdt dat de poster krult. Indien gewenst, kan je natuurlijk onderdelen van de poster zelf afknippen of gebruik maken van een passe-partout.

De makkelijkste oplossing voor jou zou zijn om jouw lievelingsposter samen met een lijst in onze online shop te bestellen. Op die manier wordt je poster meteen ingelijst en ophangklaar bezorgd.

Het gebeurt soms dat een ingelijste poster krult. Dit heeft met een te lage druk tussen de voorkant en de achterkant van de lijst te maken. Als de poster in de lijst te veel ruimte heeft en in aanraking komt met hoge luchtvochtigheid of wisselende temperaturen, is het mogelijk dat het papier krult. Om dit te voorkomen, kan je meerdere vellen papier aan de achterkant van de poster in de lijst plaatsen, om de druk tussen voor- en achterkant te verhogen.